Vrij werk

Vrij werk

Een van de leukste dingen om te doen is het maken van vrij werk.

Waarom?

Puur om mijn eigen creativiteit zijn gang te laten gaan, ik word meestal gegrepen door een bepaalde stof, een materiaal, een sfeer of wat dan ook en wil daar dan mijn eigen look aan meegeven.

Dan begint het speurwerk, je gaat op zoek naar het model met wie je gaat samen werken, dan komt de visagie, en hairstyling.

Wat voor sfeer ga je creëren, meestal laat ik de visagie en haar hun ding doen want dat zijn ook mega creatieve beroepen en die kunnen meer dan dat jij voor mogelijk houdt.

Natuurlijk is er vooraf veel bepaald maar door iedereen zijn eigen input te geven ontstaat er een spontane vibe en look, en als dat gebeurd, zo waanzinnig leuk.

vaak gaat het in 1 keer goed, en het wil ook wel eens mislukken wat ik in mijn hoofd heb en dat is maar goed ook, want dat houd je scherp en dwingt je tot nadenken over wat je moet aanpassen zodat het wel gaat werken. 

Swan

Aan het einde van deze dag ontstond deze look spontaan, we hadden veren liggen, we hadden witte spray die eigenlijk door kappers word gebruikt om een bepaald effect aan haren te geven we hadden Isabelle, een hele leuke meid die ondanks ze bijna geen ervaring had met modellenwerk het aandurfde om zich zo te laten transformeren.

En we hadden Sebastiaan, een model wat een bak aan ervaring heeft voor de camera. 

Wat er dan gebeurd op de set is zo leuk iedereen was al weg en Sebas ging Isabelle helpen met oh we kunnen wel dit doen en je kan wel dat doen, geen tijdsdruk, geen gehaast, iedereen in zijn/haar rol, puur genieten.

Once, twice, three times a lady

Aphrodite heb ik haar genoemd, 3 beelden van Lois.

Lois, heeft zo een prachtige look gekregen, het lijkt wel Romeins, Grieks, ik weet het niet, maar vanaf het begin vond ik haar al een klassieke schoonheid met een prachtige uitstraling. Zo naturel. En dan te bedenken wat je dan met alleen een paar meter vitrage, een te gekke hairstylist en prachtige make up kunt bereiken…… Heerlijk toch?

Duoshoots

Is er nou iets leuker om in opdracht vrij werk te mogen maken? Nee, er is niets leuker.

Duo of meer (fashion/Hairstyling) shoots te maken, en zijn die moeilijk?

Antwoord op deze vragen zijn NEE er is bijna niets leuker dan dit, en ja ze zijn moeilijker. 

Waarom? 

Je krijgt als fotograaf met compositie te maken, vormen, samenwerking tussen modellen etc, etc, etc.

Je moet meer regisseren, hoogteverschillen maken, beeldlijnen creëren, noem het echt allemaal maar op.

Het klinkt misschien gek, maar je moet kijken, echt kijken naar ieder detail oftewel de focus leggen waar je de focus wilt hebben.

Zo ook met deze foto’s 

Nu heb ik het geluk dat ik met best wel heel erg goede kappers/hairstylisten/fashion designers en make up artists heb samen gewerkt en die hebben allemaal ook weer hun eigen stijl.

Allereerst is er de styling, daar wordt alles omheen gebouwd. Visagie, hairstyling alles.

Je kunt het bijna zien als een recept voor een gerecht, eerst heb je alle losse ingrediënten, als alles aan het einde wordt gemonteerd dan pas ga je het echt zien. 

Dan pas mag ik mijn kunstje doen, natuurlijk heb ik eerst bedacht hoe ik mijn licht ga doen en wat voor sfeer ik er aan mee wil geven en ga ik mijn kunstje doen en dan, dan wordt het al heel erg snel een feestje op de set.

Iedere shoot is maatwerk, iedere shoot is dus ook anders. 

Je begint met een idee en die ga je vervolgens live uitwerken door de modellen afzonderlijk te gaan regisseren, staat alles eenmaal zoals je het wilt, dan kun je losgaan en als het resultaat er dan is………….. dan weet je het direct, pure magie!

Een foto neem je niet, die maak je.

Klik hier voor 100% weergave en 100% kwaliteit.

Fine art prints kopen?

Natuurlijk kun je deze afbeeldingen aanschaffen, laat een bericht achter en ik neem contact op met je.

Menu