vastgoedfotografie

Hoe trots kun je zijn? Naast portretfotografie heb ik een voorliefde voor mooie interieurs en architectuur.

Je kunt je wel voorstellen hoe ik mij voelde toen ik de opdracht kreeg van Zadelhoff Vastgoedonderneming om ±25 markante gebouwen in en rond Amsterdam op de foto te zetten en zo de kans kreeg om voor een heel groot deel mijn stempel te mogen drukken op hun nieuwe website.

Wat ik vaak zie is dat een website uit heel veel tekst bestaat en dat er ook veel stock fotografie toegepast wordt, wat ik verwacht had matcht totaal niet met wat ik nu zie, WOW wat is de website mooi geworden, als je alle foto’s van alle panden naast en bij elkaar ziet vervult mij dat met trots, wat heeft de websitebouwer dit mooi bij elkaar gebracht!

De periode dat ik deze foto’s gemaakt heb kenmerkte zich doordat het werkelijk prachtig weer was met hoge temperaturen. Heerlijk natuurlijk, maar daardoor heb je midden op de dag veel harde schaduwen. Bij een zakelijke omgeving als de Boelelaan in Amsterdam is dat wel mooi, maar in sommige foto’s wilde ik dat juist echt niet, daar wilde ik juist dat hele mooie zachte ochtendlicht hebben.

Boelelaan

In de ochtend heb je ongeveer één tot anderhalf uur de tijd om met dat ochtendlicht te fotograferen. Per pand ben je ongeveer een half uur tot drie kwartier bezig, dus twee gebouwen per ochtend was haalbaar (met een beetje geluk drie). Na onderzoek gedaan te hebben bleek dat het merendeel van de panden rijksmonumenten zijn in Amsterdam en dus het mooiste zijn met, juist, zacht licht. Dat werd dus HEEL erg vroeg opstaan om naar Amsterdam te rijden en ik ben al zo een ochtendmens ;-).

HET LEUKSTE GEBOUW Museumplein 17 Amsterdam

Alle gebouwen waren stuk voor stuk bijzonder, maar één van de leukste vond ik toch wel de Turkse ambassade. Gebouwd in 1912 als vrijstaand villa-herenhuis in neo-Renaissance stijl door de architectenfamilie Van Nieukerken.

Tijdens het fotograferen van dit pand stond ik, iedereen die mij kent weet dat ik niet de kleinste ben, pontificaal op straat midden in het zicht vanaf een groot Leofoto statief met een camera met grote lens het beveiligde gedeelte te fotograferen en ik zag en ik voelde dat alle beveiligings-camera’s op mij gericht stonden. Ik had eigenlijk wel een bezoekje verwacht, misschien ook wel een beetje gehoopt ook, ik zag het al weer helemaal voor mij #sensatiegeit, maar helaas, ik mocht niet op de koffie komen :-).

Het was werkelijk een droomklus voor mij om deze mooie en prachtige panden op de foto te zetten.

Klik hier om naar de website van Zadelhoff te gaan om te zien hoe het geworden is.

Hier een aantal beelden die niet zijn gebruikt, Klik op onderstaande beelden voor optimale weergave.

Menu