Professional Imaging 2022 Nijkerk

In het weekend van 13-14-15 en 16 mei vond eindelijk, na 3 jaar, weer de Professional Imaging plaats. De grootste fotografiebeurs van Nederland. 

Alle grote merken staan met hun stand op de beurs om hun nieuwste modellen en producten te laten zien. Verder worden er volop lezingen, workshops demonstraties en fotoshoots gegeven. Het was zo fijn om na zo een lange tijd al die collega’s weer te zien. Helaas was er  tijd tekort om met iedereen te praten.

Samen met Josefien Hoekstra hebben wij als brand ambassadors op de stand van Hensel demo’s gegeven. Josefien liet zien hoe tof het is om met color-gel’s ingepakt flitslicht in combinatie met (zoals ze het zelf zegt) haar beloved Lensbaby sweet 80 een compleet ander beeld te creëren, jaloersmakend gewoon 🙂 die vrouw is zo goed! 

Zoals je kunt zien hadden wij met onze demo’s veel bekijks

HANDGESCHILDERDE LUXE BACKDROPS

Josefien en ik hebben onder andere de gouden en rode handgeschilderde backdrops gebruikt die ik verkoop. 

Dat was best spannend, want het was de eerste keer dat ik de backdrops getoond heb tijdens een beurs. Ik kan wel enthousiast zijn, maar wat vinden andere fotografen ervan? Gelukkig kreeg ik lovende recensies van de fotografen die er mee gewerkt hebben en heeft Josefien er zelfs een meegenomen. Deze achterwanden zijn gemaakt op canvas en worden geheel handmatig op kleur gemengd en aangebracht je kunt aangeven of je hem ge-sponst of ge-kwast wilt hebben, dus als jij een bepaalde kleur nodig hebt dan kunnen wij dat maken, vanaf 3 meter lengte, wil je het langer hebben dan kan dat natuurlijk ook! 

Voor wat hi res voorbeelden klik je hier

Interesse……. Contact me of neem direct contact op met Quality interior Art

 

HENSEL 

Hensel had ook een gloednieuwe lamp, de Hensel Superspot 3000WS, meegenomen naar de beurs (niet op de beurs geweest, maar wel benieuwd, hij staat voorlopig nu bij mij in de studio in Almere-Poort). Ik heb mij daar helemaal mee kunnen uitleven en heb gekeken wat er allemaal mogelijk is met deze nieuwe krachtpatser, om daar vervolgens ook weer het het meest creatieve beeld uit te halen.

Want hoe tof is het om mensen direct het verschil te laten zien wat het verschil is tussen 2 Lightshapers? Zoals getoond een beautydish links, en een softbox rechts.

De camera instellingen zijn hetzelfde gebleven, de stand van het licht is hetzelfde gebleven, maar het uiterlijk van het portret is totaal anders geworden. 

Op deze manier kun je het beeld helemaal naar je eigen inzicht invullen en je eigen stijl ontwikkelen aangezien er niet 1 juiste instelling of lichtvormer is. Creatief omgaan met licht! Het bruggetje om dan direct te kunnen laten zien wat hét grote voordeel is om vanaf statief te werken, is dan ook zo gemaakt. Je kunt lichtvormers wisselen zonder dat je het beeld verandert, omdat je camera verankerd is. Heeft iemand een keer een oog dicht en het is DE foto, dan kun je dat bijvoorbeeld heel erg makkelijk in photoshop corrigeren en je schouders vinden het ook erg prettig :-). 

De importeur van Leofoto tripods weet dat ik een groot voorstander ben om  vanaf statief te werken, dus hij heeft mij in de week voor de beurs een gloednieuw 10x Carbon statief met 4weg statiefkop toegestuurd, zodat ik op de beurs kon kijken wat ik er van vind. WOW, wat heeft dit Leofoto statief een stijfheid en een bedieningsgemak. Dit statief gaat zeker voor een hele lange tijd als een huis staan in mijn studio. 

Wat je misschien niet verwacht is dat al deze beelden op een beurs zijn gemaakt en dat de ruimte die we hadden niet veel groter was dan 2 vierkante meter 🙂 Het ziet er toch uit alsof ze zo in de studio zijn gemaakt.

Wat een superweekend hebben wij met zijn allen gehad en zo blij dat dit weer kon! 

PI, wat was je weer inspirerend, educatief, informatief en overtreffend leuk, cu next year!

(klik op onderstaande foto’s voor high res weergave)

Menu