Opdracht voor school, het Almeerse Arte College

Zes weken geleden werd ik benaderd door Sandra van Selst van het Arte College in Almere en ben ik gevraagd of ik mee wilde werken aan een opdracht voor het beroepsgerichte keuzevak fotografie. Het Arte College is een is een middelbare school voor leerlingen die een bijzondere interesse hebben voor kunst en cultuur en zich daarin willen ontwikkelen. Mijn rol, geven van een gastcollege te geven voor ±20 leerlingen verdeeld over twee groepen.

Ja, te gek natuurlijk.

Na met lerares Sandra van Selst gesproken te hebben waar we het over zouden gaan hebben werd het plan dat de leerlingen in duo’s zouden gaan werken en hun eigen “cover” gaan maken van een glossy.
Ik zou uitleggen waar de leerlingen rekening moeten houden bij het maken van een cover en hoe het in zijn werk gaat in een professionele studio.

WAAR GAAT ONZE GLOSSY MAGAZINE OVER?

Nu vind ik zelf hergebruik van materiaal een belangrijk item, want er wordt te veel gemaakt om weggegooid te worden.
Vorige week heb ik deze les voorbereid en gekeken wie er in Almere kleding maakt van hergebruikte materialen en al snel kwam ik uit bij Mia Stik van Points Made. Of ik iets kon lenen bij haar, geen enkel probleem.
De jas is geheel gemaakt uit oude dekens en een overal gemaakt van oude tenten. Kimberley IJsbrandij was zoals altijd bereid om mij bij te staan als model (te gek toch, als je kunt bouwen op vrienden). De achtergrond had ik nog liggen en ik zou het niet te moeilijk maken met de belichting, 1 lampje en een reflectiescherm, dat was alles.
Nu alleen nog het sjabloon maken met de quote van Kimberley, het jaargang nr en bar code (dat heeft Sandra van Selst gemaakt).

Vandaag was het zo ver en dit is een deel van wat ik gemaakt heb, je kunt zo precies zien wat een houding of een lach doet met een foto.

Ik ben zo benieuwd wat de leerlingen gaan maken en waar ze het over gaan hebben.

Menu