NIEUW WERK FINE ART

Het leukste wat er is

Het was voor mijn gevoel al weer veel te lang geleden dat ik vrij werk had gemaakt, het was nog voor de laatste lockdown, en dan, tja, dan gaat het toch enorm kriebelen, vanuit het niets iets maken. Als ik dat gevoel zou moeten omschrijven is het een gevoel van moeten.

Freestyle

Vaak plan ik iets ruim van te voren, hoe moet de stijl en de foto eruit komen te zien, wie doet wat, wie is de visagist, wie doet het haar, is er styling, wie zijn de modellen etc. etc. Maar door de lockdown had ik steeds geen zin, kreeg ik een creatief blok, want wat had het allemaal nog voor zin. Tijd om random iets te gaan maken dus FREESTYLE

Ik ben altijd super positief, als ik wakker wordt sta ik aan laat maar zeggen (wel pas na de 1e kop koffie hoor)

Maar goed, het ging toch weer kriebelen, ik wilde weer vrij werk maken in de studio of, zoals een vriend van mij altijd zegt “mooie dingen maken”.

Nu heb ik met een aantal modellen met wie ik vaker heb gewerkt een hele leuke band, zo ook met Renske, erg kunst minded en altijd in voor gekkigheid en heel erg vaak mee samen gewerkt.

Zaterdag konden wij alle twee dus kom maar naar de studio en na dik een uur bijkletsen moesten we maar iets gaan doen.

Vrij werk maken gaat totaal niet onder tijdsdruk en het mag ook absoluut niet voelen als werken.

“Eerst maar eens even zien wat we hebben”

Zeg ik altijd als we beginnen. Er staan nog twee grote bruine met leer beklede panelen in de studio en die wilde ik, voordat de studio verbouwd gaat worden, nog een keer op de foto zetten, dus in een hoek gezet, Renske ervoor en een spotlight naar beneden laten schijnen.

Best wel een mooi licht en ik zag iets, een mooie pose, een mooie uitstraling, maar ik wilde iets anders, laten we dat doek nou eens voor je lichaam draperen.

Ook mooi maar opeens zag ik het, als ik dat doek nou vast maak aan de zijkanten van die panelen, het licht van boven laat komen en de schaduwen die er vallen controleer zodat ze niet te donker worden. Renske laat ik erachter poseren en dan fotografeer ik haar door het doek heen, dat moet haast wel een een mystiek beeld worden!

Wat Renske kan doen is haar lichaam laten bewegen, een pose brengen en dan samen naar een sfeer toe werken.

Als je dan bezig bent en je ziet wat voor beeld er uit de camera op het scherm tevoorschijn komt dan denk je echt

JA, dit is het leukste wat er is.

Vanuit het niets IETS maken.

Mocht je interesse hebben in dit werk, of wil je werk van mij in het echt zien en weten wat de mogelijkheden zijn, je kunt altijd contact met mij opnemen, ik zit nog tot einde februari in het ETC in Culemborg waar je op uitnodiging op maandag langs kunt komen

Click vooral op onderstaande foto’s voor full screen

Groet, Marco

Menu