DE MOOISTE INTERIEURS

Je verwacht het waarschijnlijk niet, maar weet je wat ik nou zo leuk vind?

De switch tussen de snelle fotografie van modellen waar je direct contact hebt met je onderwerp en dan de andere dag een prachtig interieur fotograferen en dan dus werken vanaf een statief.

Het moment dat je een prachtig gestileerde ruimte binnen komt en denkt: hoe ga ik deze ruimte zo mooi mogelijk op de foto zetten. 

Ga ik voor een close up, zet ik mijn beeld recht of moet ik uit een hoek fotograferen, wat wil ik er wel op hebben en wat niet, waar ligt de nadruk op van de klant, allemaal keuzes die je moet maken en daar zijn er zo veel van.

Het fotograferen van personen/modellen gaat puur om interactie tussen fotograaf en model, met interieur fotografie is dat heel anders, dan heb je die kalmte en het precieze…….zo leuk die mix.

Het werken vanaf statief is zo rustgevend.

Hoe komt een interieurfoto tot stand

Je zult zeggen dat zo een foto uit één foto bestaat, maar niets is minder waar.

Één interieurfoto bestaat uit ±5 dezelfde foto’s met als verschil dat ze allemaal een andere belichting hebben. 

Éen foto is correct belicht, dan heb je één foto iets onderbelicht (donkerder), dan nog een foto nog iets meer onderbelicht en dan heb je ook nog twee foto’s die overbelicht zijn.

Achteraf worden die foto’s in photoshop in elkaar gezet en kan ik de beste delen van elke foto gebruiken. Als je bijvoorbeeld teveel schaduw onder een bank of tafel hebt, in je correct belichte foto, dan kun je de lichtere foto gebruiken om die schaduw omhoog te halen. 

klik hier om de originele bestanden te zien, de laatste foto is het eindresultaat.

Dit is best wel een werkje, want buiten het fotograferen heeft zo een foto ook best wel wat photoshopwerk achteraf. Eenmaal in elkaar gezet vind de laatste finishing touch plaats, en zo krijg je echt een waanzinnig mooi gedetailleerd shot.

De getoonde foto’s heb ik allemaal in opdracht van Quality Interior Art gemaakt, DE specialist in luxe wandafwerkingen zoals bijvoorbeeld Beton Ciré etc. Neem vooral eens een kijkje op hun website. www.quality-interiorart.nl 

Rene en Ben Verhoekx

Zijn werk moet centraal staan en de aandacht trekken, en dat doet het, zijn werk is opgepikt door Hoog design, een website in het hoge segment van interieur specialisten. Zo zie je maar weer wat goede foto’s kunnen betekenen.

https://www.hoog.design/nl/binnenkijken/openhaard-blauwstaal/

Menu