Food photography bij Papa Aswa

studio op locatie

FOOD PHOTOGRAPHY AT PAPA ASWA
(The surinam yuca club)

(klik op de foto’s rechts om ze goed te zien)

Tiffany Hiralal ken ik al een aantal jaartjes, wij hebben samen fotoshoots gemaakt tijdens haar studie aan de modevakschool en altijd was ze al bezig met eten. Ik weet nog goed dat ze bij een groot Nederlands modemerk werkte als stagiaire en dat ze tijdens de modefabriek diverse Surinaamse culinaire hapjes serveerde aan de klanten van Juffrouw Janssen.
En die hapjes werden mooier en mooier en haar idee nam grotere vormen aan, zo stond ze de catering te doen van diverse bekende Nederlanders op hun bruiloft en tijdens feesten.
Tiffany heeft altijd geloofd dat ze iets in de mode of styling ging doen en aangezien haar ouders cateraars zijn kroop het bloed dus uiteindelijk toch waar het niet gaan kon en kwam ze op het idee om de Surinaamse keuken te gaan stylen en te upgraden tot cuisine.
Vorig jaar opende Tiffany haar eerste pop-up restaurant in Amsterdam, Papa Aswa was geboren.

VOORUIT PLANNEN
Een gouden idee naar wat nu blijkt, want haar 2e pop-up restaurant is zojuist ook geopend (voor afhalen natuurlijk), maar de tijd die we op dit moment over hebben omdat de restaurants niet open mogen, besteden we nuttig door juist nu te fotograferen zodat de beelden er zijn als er geen tijd is, omdat alles weer open is.
Een slimme meid dus die Tiffany die bezig is met vooruit plannen.

Mijn opdracht is om Suriname een beetje naar Nederland te halen en de gerechten er zo uit te laten zien dat je er ongelofelijke trek in krijgt. Nu hebben wij niet de Surinamerivier en bananenbomen waar ik kan fotograferen, maar ik ga het wel proberen natuurlijk.

MAATWERK
Aangezien dit soort fotografie altijd maatwerk is moesten we ook een stappenplan maken van, in dit geval voor een nieuw gerecht, de BANINI
Dit is een gevuld broodje bakabana (gebakken banaan). Er zijn 3 variaties, alle drie een andere vulling en een andere saus.
Zo kom je er al snel achter dat er voor één gerecht al snel 14 stappen zijn en omschrijf ik altijd in een boekje hoe de foto er uit ziet, zo kun je niet snel iets vergeten.
De foto’s moeten ook apart gecombineerd kunnen worden voor plaatsing op bijvoorbeeld Instagram per 3, 6 of 9 foto’s en dus ook vierkant uitgesneden kunnen worden.

FAMILIE
Als laatste moet er ook een foto komen met Tiffany haar ouders samen, die helpen mee aan het succes van PAPA ASWA.
Een super leuk restaurant in Amsterdam zuidoost op de 4e verdieping met uitzicht op de mooiste stad van Nederland en natuurlijk de Arena.

Wil jij ook jouw bedrijf of product op de foto zetten dat kan natuurlijk, vul het contactformulier in en ik neem contact met je op.

Menu